Weer een studiereis van Intermate. Nu als pensionado mee. Klik rechts op "reisverlag" om het verslag met foto's per dag te volgen.

Programma

Bekijk hier onder alvast de route die Innovation Sciences: Study Tour Argentina af gaat leggen in Argentinië. Onder de routekaart wordt het dagprogramma beschreven. 

route

De reis:

Vertrek vanuit Eindhoven op zondag 17 april 2011.

Maandag 18 april t/m zaterdag 23 april zijn we in Buenos Aires.

Zondag 24 april t/m woensdag 27 april bezoeken wij Cordoba.

Donderdag 28 april t/m dinsdag 3 mei verblijven we in Salta.

Woensdag 4 mei t/m zaterdag 7 mei zijn we in Igauzu.

Op zondag 8 mei komen we weer aan in Eindhoven.

 


 

Buenos Aires

 

Asado

maandag 18 april: Vroeg in de ochtend (07.35 uur) komen we aan in de hoofdstad van Argentinië. Een bus zal ons brengen naar de historische wijk ‘San Telmo’ naar ons eerste hostel wat exclusief is bezet door ons ( www.ostinatto.com )! Na de lange vlucht kunnen jullie even bijkomen en op eigen houtje de stad bezoeken. Aan het eind van de middag volgt een bezoek aan de Nederlandse Ambassade waar onze kennismaking met Argentinië zal beginnen. ’s Avonds zullen we de studiereis inleiden met een echte Argentijnse Asado, of zoals ze hier in Brabant zeggen: "een goedgevulde barbecue met veel vlees"!

dinsdag 19 april: Vandaag bezoeken we de eerste universiteit van deze studiereis, namelijk de ITBA Universiteit. Doel is om een beeld te krijgen van het onderwijs wat op deze universiteit wordt gegeven. Ook zullen we zelf een presentatie geven over de Technische Universitiet Eindhoven. De dag sluiten we op een typische Nederlandse manier af: we gaan fietsen door Buenos Aires!

woensdag 20 april: De ochtend is helemaal voor jezelf: slaap lekker uit, kom even bij van alle drukte of ga met een groepje (!) op pad! `s Middags staat een bezoek aan de softontwikkelaar Globant op het programma.

donderdag 21 april: Inmiddels zal de groep al een aardig beeld hebben gekregen van Buenos Aires en haar inwoners. Maar er is meer: de miljoenenstad heeft ook een donkere kant. We zullen de sloppenwijken gaan bezoeken. Hierna volgt een presentatie door Jasper Wegman over hetgene wat we `s morgens hebben aanshouwd. Hij zal hier ook ingaan op het werk van zijn stichting Che Amigo. Later zullen we ook een van zijn projecten bezoeken in Salta.

 

Tangoshow

vrijdag 22 april: Op de laatste dag in Buenos Aires zullen jullie een stadstour krijgen door een Nederlandse gids die de bruisende stad op haar duimpje kent. Ze zal jullie meenemen naar de toeristische en minder bekende delen van de stad. We zullen de dag afsluiten met een typisch Argentijnse Tango-show             (www.saboratango.com.ar)! Ook kunnen jullie je Tango skills laten zien tijdens de beginners les. Tevens zal er een uitgebreid diner worden verzorgd waar jawel…onbeperkt drank aanwezig is!

zaterdag 23 april: Na het eten zullen we aan boord gaan van onze zeer moderne privébus. En wat voor een bus! In deze bus is een zee van beenruimte en de stoelen kunnen maar liefst 150 graden naar achteren gekanteld worden! Gedurende de hele reis hebben we 2 chauffeurs tot onze beschikking. Na een reis van 700 km (ong. 9 uur) zullen we de volgende ochtend aankomen op onze volgende bestemming: Cordoba.

Cordoba

Cordobazondag 24 april: Welkom in Cordoba, het technologisch centrum van Argentinië! In deze tweede grootste stad van het land zullen we 3 nachten slapen in het Morada Hostel (http://www.moradahostel.com).

maandag 25 april: In de ochtend bezoeken we het bedrijf Nimbuzz. Dit bedrijfje maakt onder andere apps voor de nieuwste telefoon. `s Middags gaan we de tweede universiteit van onze studiereis bezoeken. Dit is de oudste universiteit van het land.

dinsdag 26 april: Deze dag wordt door de commissie Mystery Day genoemd... Het klinkt super spannend en dat gaat het ook worden! Dat het een actief dagje gaat worden is zeker, maar wat we precies gaan doen laten we nog even in het midden.

woensdag 27 april: In de ochtend het laatste bedrijfsbezoek in Cordoba, namelijk een bezoek aan autogigant Fiat. De middag is voor eigen besteding. Na het eten gaan we weer aan boord van onze eigen bus voor een 12 uur durende rit (850km) naar Salta, wat bekend staan om zijn mooie natuur en de zoutvlaktes.

Salta

Kabelbaandonderdag 28 april: In Salta zullen we wederom overnachten in een hostel (www.backpackerssalta.com). Salta is een mooie stad met een prachtige kathedraal en een leuk plein met terrasjes en cafés waar we ons vast prima kunnen vermaken. Ook is er de mogelijkheid om de kabelbaan ‘Cerro San Bernardo’ in te gaan, om zo een mooi uitzicht over de stad te krijgen. Direct na aankomst worden we ontvangen door een deftige delegatie uit het bestuur van Salta tijdens een informele receptie.

vrijdag 29 april: Argentijn Raul, inmiddels een vriend van de commissie, zal voor een afwisselende dag zorgen met een bedrijfsbezoek en een daarbij aansluitende middag. 

Salinas Grandeszaterdag 30 april: Op Koniginedag zullen we het project van Che Amigo gaan bezoeken. Een van de eerste schooltjes in de Andes. `s Middags wacht een brainstorm om mee te denken aan oplossingen voor het schooltje en de gemeenschap.

zondag 1 mei: Vandaag gaan we weer iets typisch Argentijns doen: wijnproeven! We gaan naar het leuke plaatsje Cafayate wat omgeven wordt door wijngaarden. Als we geluk hebben gaan we ook nog wijnijsjes eten!

maandag 2 mei: Opnieuw een drukke dag: Vandaag staat een excursie ingepland naar de gehuchtjes Purmamarca en Humahuaca, waar we zullen rijden door een indrukwekkend landschap en de berg met de zeven kleuren kunnen bewonderen.Ook worden vandaag de grote zoutmeren ‘Salinas Grandes’ bezocht.

dinsdag 3 mei: Na drie volle en drukke dagen Salta krijgen de deelnemers deze ochtend vrij af. ’s Middags gaan we weer aan boord van de bus voor de langste zit van deze studiereis. Maar het zal zeker de moeite waard zijn. We gaan namelijk naar één van de grootste highlights van Argentinië: de Iguazu watervallen! De rit is 1450 km lang en zal ongeveer 22 uur duren. Niet getreurd, voor vermaak en vertier zal gezorgd worden!

Iguazu

hostel Iguazuwoensdag 4 mei: Na een lange busrit gaan we inchecken in het meeste vette hostel van heel Argentinië (het was vroeger een casino). Dit hostel heeft een zwembad en leuke barretjes (www.hostel-inn.com). Dus we kunnen een lekkere duik nemen na de lange busreis en ons weer helemaal opladen voor de laatste dagen van de studiereis!

donderdag 5 mei: Vandaag gaan we de grens over! We gaan de Braziliaanse kant van de watervallen bekijken, waar je een prachtig uitzicht hebt over dit waterspektakel. Ook krijgen we een rondleiding in de één na grootste waterkrachtcentrale ter wereld: Itaipu.

Watervallenvrijdag 6 mei: Zagen we gisteren het overzicht van de watervallen aan de Braziliaanse kant, vandaag gaan we de watervallen letterlijk aanraken! We gaan de Argentijnse kant bekijken. Aan deze kant is het park een stuk groter en er kan in verschillende ‘circuits’ gelopen worden. Ook zullen we een boottochtje ondernemen dwars door al het vallend water.

zaterdag 7 mei:

terugreisOp deze vroege zaterdagochtend zal iedereen zijn of haar koffer weer in moeten pakken. Aan al het moois komt een eind: we zullen ons klaar moeten maken voor de (lange) terugreis. Allereerst een binnenlandse vlucht van Iguazu naar Rio de Janeiro. De pauze op dit vliegveld zal uren in beslag nemen, maar als troost gaan we ook deze metropool bezoeken! We hebben een stadstour geregeld + lekker weer om nog even te genieten van Zuid-Amerika! Tegen de avond vindt de grote vlucht van Rio naar Londen plaats.

Eindhoven

zondag 8 mei: Na een laatste overstap in Londen, komen we dan echt weer aan in Nederland. We pakken met z`n alle de trein terug naar Eindhoven, waar we in de avond arriveren. Bestemming bereikt.